Зърнопроизводителите ще обявят дали продължават с протестите 07.12 | 08:05

Това ще стане в началото на днешния митинг пред "Св. Александър Невски"

От Андриян Георгиев

Днес (7 декември) в 12:00 часа, когато е началото на митинга на зърнопроизводителите на площада пред храм-паметник "Св. Александър Невски”, те ще обявят решението си дали ще продължат с протестите. 

iNews припомня, че вчера стотици земеделци "окупираха" сградата на Министерски съвет с искания за оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и вицепремиера с финансов ресор Симеон Дянков.

Първият ден от ефективните стачни действия започна със струпване на земеделска техника около паметника на Цар Освободител и храм-паметника "Александър Невски".

Пред храма зърнопроизводителите престояха близо 2 часа и отново заявиха категорични позиции за увеличение на доплащанията, орязани с близо 230 млн. лева.

Междувременно вчера Европейската комисия даде зелена светлина на нотификацията за намаления акциз на горивата за всички земеделски производители у нас.

Нотификацията включва 70 млн. лв. за 2012 г. за намален акциз на горивата за всички земеделски производители и от нея ще могат да се възползват също и животновъди и зеленчукопроизводители.

Нотификацията беше едно от исканията на протестиращите земеделци, наред с увеличението на националните доплащания.

Водещи

Най-четени