Край на мъките за шофьорите по „Хемус“ 11.09 | 19:23

Движението става в две ленти, ремонтът трябва да приключи до 11 октомври

От Гергана Златкова

Предприемат се мерки за улесняване на движението в района на виадукт "Елешница" от автомагистрала "Хемус", съобщиха от Министерството на транспорта.

Мерките, които се предприемат, се случва дни след като на 8 септември пътуването по магистралата във въпросната отсечка отнемаше часове. След натрупването на три почивни дни - около 6-ти септември, огромно задръстване на магистралата се образува заради ремонтни дейности.

Опашката започваше от 22-рия километър на автомагистралата, или след последния тунел Витиня, в посока столицата и стигаше над 30 км.

От транспортното министерство обещават до неделя движението в посока София – Варна да бъде в две ленти за движение. В неделя от 10,30 ч., когато се очаква увеличен трафик към София, движението в посока Варна – София ще бъде в две ленти.

Тези действия ще се предприемат в края на всяка седмица до приключване на ремонтно-възстановителните дейности край Елешница.

Промените в организацията на трафика са поради ремонтни дейности на пътната настилка на виадукта при с. Елешница от АМ "Хемус" - от км 4+150 до км 8+050.

По програма те трябва да приключат до 11 октомври т. г., но се предприемат мерки за оптимизиране на работа и предсрочното завършване на строително-монтажните дейности.

Водещи

Най-четени