Кънев: Темата Борисов не стои на масата за преговори 09.10 | 09:04

В блока има видими различия, но целта ни е да не ги замитаме под масата, каза той

От Теодора Кокаланова

Темата Бойко Борисов не стои на масата за преговори. За нас е важна програмата на правителството, а след това идват на ред хората, които ще заемат съответните постове. В блока има видими различия, но целта ни е да не ги замитаме под масата, а да се показват.

Това заяви лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев в студиото на bTV. По думите му Реформаторският блок иска действащо 43-то народно събрание. "Трябва да влезем в преговорите с ГЕРБ с ясна позиция. Ние търсим гаранция за осъществяването на реформите. Разпад в Реформаторския блок може да има само в главата на безумци", подчерта Кънев. 

Според лидера на ДСБ общото в Реформаторския блок е повече от разликите. "Няма да има проблем да има обща теза. Ние искаме ясни и прости неща. Искаме реформаторско управление, което да направи реформа в правосъдната система, да изкара истината за "Южен поток", за КТБ, за промяна в обществените поръчки", обясни Радан Кънев.

Той добави, че е добре да има нови лица начело на изпълнителната власт. "Ако участваме в правителство за спасение, край. Нищо ново няма да има. Ние търсим гаранция за осъществяване на реформите. Сега чакам да се чуе какво стои отсреща", допълни Кънев. 

По думите му големите строителни фирми в страната са свързани с ГЕРБ и ДПС. "Това е обществена тайна. Ако трябва да извиваме ръце, за да не печелят поръчки само три фирми, ще го направим", добави той.

Според Меглена Кунева в ГЕРБ има няколко дами, които са консенсусни фигури и могат да станат премиери. "ГЕРБ обаче няма друга оферта, освен Борисов. Кой друг виждате за премиер, има ли друго предложение", обясни позицията си лидерът на "България на гражданите". 

Водещи

Най-четени