МВР търси предполагаем съучастник в атентата в Бургас 16.08 | 13:09

МВР разчита на съдействие от гражданите

От Кремена Бедерева

Фоторобот и копие от неистинска книжка със снимката на мъж, за когото има данни, че е свързан с терористичния акт на летище "Сарафово", публикуваха от пресцентъра на МВР.

На 18 юли на летище "Сарафово" атентатор взриви автобус. Загинаха седем души - петима израелски туристи, един българин - шофьорът на автобуса, 36-годишният Мустафа Кьосов, и атентаторът.

По-късно лицето на терориста бе възстановено с помощта на модерни технологии и на базата на наличните до момента данни.

От вътрешното министерство апелират към всички граждани на страната за съдействие за откриването на другия заподозрян за атентата на летището в Бургас. Има данни, че мъжът от снимката се е представял с фалшиво свидетелство на управление на автомобил от щата Мичиган, САЩ. Възможно е да е използвал и други имена. 

Гражданите, които са го виждали или имат информация за него, могат да сигнализират в най-близкото поделение на МВР или на телефон 112. Анонимността им е гарантирана!

Всяка информация ще бъде от изключителна полза за разследването. Тиражирането на непотвърдени данни и версии за терористичния акт е манипулативно. Създава негативно усещане в обществото и пречи на обективното разследване.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обяви преди ден, че има още допълнителна информация за атентата в Бургас, като увери, че новите данни ще бъдат съобщени след четвъртък (днес - 16 август, бел. ред.).

Цветанов смята, че информацията за атентата няма да попречи на разследването и от полицията ще се обърнат към гражданите да подават информация, която не е оповестена за бомбения атентат.

Министър Цветан Цветанов каза още, че голяма част от информацията е оперативна, работи се ежедневно с партньорите по тази линия.

Водещи

Най-четени