Майката на Лара Банева: Не разчитам на полицията 01.04 | 11:06

„На успокоителни съм, много се притеснявам“, споделя Моника Добринова

От Филипа Тодева

Не разчитам на полицията, разчитам единствено и само на себе си и на семейството си. Това заяви пред вестник "24 часа" Моника Добринова – майка на отвлечената Лара Банева и бивша съпруга на съдения в Италия Евелин Банев - Брендо.

Добринова споделя, че всеки ден очаква похитителите да се обадят. "Повтарям си всяка вечер: "Утре ще се обадят! Утре ще се обадят!” За да може по-бързо Лара да се прибере", казва тя.

Вече почти месец Лара Банева е в неизвестност.

"Мина вече много време, едва издържам без вест за Лара. Имам все още надежда и вярвам, че детето ми е живо и здраво. Много моля да ми се обадят, да се свържат с мен и да ми покажат по някакъв начин, че дъщеря ми е добре.

Моля, позвънете ми, най-важното за мен е животът на дъщеря ми. Никой не е искал още пари от мен, но съм готова на всичко, което аз лично мога да дам, за да спася детето си. Всичко, което мога, бих дала за нея", призова похитителите Моника Добринова.

Тя моли похитителите да пазят детето й и да го върнат скоро при нея и уверява, че не всичко, което пише по медиите, е истина, особено материалното й състояние.

"Не знам кога е ден, кога е нощ. Дните минават мъчително бавно. На успокоителни съм, много се притеснявам за детето ми. Единственият начин да спя е да взема лекарство, дори не знам някой път дали няма да предозирам с тези хапчета заради състоянието, в което съм. Майка ми е страшно притеснена за мен, опитвам се и нея да успокоя. Но вече дори и това не мога да правя. Вече съм извън човешките възможности. Не мога да се храня, не мога нищо да правя, дните минават мъчително бавно", споделя още майката на Лара.

Моника Добринова се обърна и към дъщеря си: "Бих й казала, че знам, че е много силна, че се гордея с това и да продължава да има силата в нея. Вярвам, че тя ще издържи това изпитание. Бих ѝ казала, че, когато всичко приключи, ще бъдем само двете и цялото ми внимание ще бъде само за нея. Ще бъдем постоянно заедно. Искам да ѝ кажа, че съм сигурна, че е добре, защото знам колко е силна. Всички мои и нейни близки знаят колко е силна. Искам да й кажа, че всичко това ще мине и вярвам, че след време тя дори ще се смее на това. Знам колко е трудно в момента, но вярвам, че е добре".

По думите й Лара не е обичала да излиза от вкъщи, ако не е с близките си, не е искала дори да ходи на детски лагери и затова има притеснения за психиката й сега, когато не е сред близките си.

Моника Добринова няма никакъв контакт с Брендо, не са провели дори и телефонен разговор.

"Крепи ме надеждата, че въпреки че минаха толкова много дни, Лара все пак е добре и този ужас е нещо временно. Вярвам, че Лара е добре и ще се върне", казва още тя.

Водещи

Най-четени