Алексей Петров: Апелът към Брендо е да мълчи заради детето си 21.03 | 13:37

Флоров да бъде проверен, настоява бившата барета

От Филипа Тодева

Бившата барета Алексей Петров коментира пред журналисти версиите за отвличането на Лара Банева.

"Веднага след отвличането, услужливо бяха тиражирани няколко версии. Първо, отвличането е за да мълчи Евелин Банев пред съда в Италия. Второ, че зад отвличането стоят чуждестранни граждани. Целта беше да се натрапи версията, че това е извършено от чужденци. Въпросът е - кой каза чрез медиите на Евелин Банев: "Ще мълчиш пред италианския съд?”, каза Петров.

Според Петров, апелът към Брендо е бил да мълчи, заради детето си.

"Евелин Банев не е споделял при престоя си в затвора за никакви колумбийци, за никакви латиноамерикаци, а той, в знак на протест, се заричаше, че ще каже пред италианския съд, ако продължи това монтирано обвинение срещу него, за да разбере целият ЕС с какво са се занимавали Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Кирил Кирилов – Японеца”, посочи още Петров, цитиран от агенция "Фокус".

Бившата барета е на мнение, че в момента детето на Брендо е залог за връщането на Цветан Цветанов отново на власт.

"Готов съм да ида на детектор на лъжата, и Флоров да бъде проверен - знае ли кой е отвлякъл детето и знае ли къде е то в момента. Флоров и Цветанов са отговорни за това отвличане, най-малко, защото са заемали позициите министър и шеф на ГДБОП", коментира още той.

Водещи

Най-четени