Местан: ДПС има достатъчно сериозна тежест 13.05 | 02:16

Лидерът на ДПС очерта ценностен разлом с „Атака“, различията не били само политически

От Елица Елефтерова

ДПС има достатъчно сериозна тежест. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос на iNews как е повлияло върху изборните резултати на ДПС оттеглянето на Ахмед Доган и други ключови фигури.

Той коментира и спряганата версия за коалиция с "Атака".

"Неведнъж съм казвал, че различията между ДПС и "Атака" не са само политически. Ние имаме ценностен разлом. Не съм в положението на председател на партия, получила мандат за съставяне на правителство, за да кажа кого ще поканя. Трябва да чуем от мандатоносителя концепцията за съставяне на правителство и управление на страната. Бихме искали да участваме в процеса на дефиниране на националните приоритети", подчерта той.

Според него националният интерес предполага бързо съставяне на правителство, което да овладее ситуациите в страната, за да не ескалира по-натам социалното напрежение.

"Ако зависеше от нас и бяхме мандатоносители, бихме поканили на консултации и извънпарламентарните политически сили – всички, които биха искали да имат отношение или имат конкретни идеи. Важно е следващият кабинет да бъде легитимен", каза още той.

Водещи

Най-четени