Московски обеща летище "Сарафово" да бъде отворено до 18 часа 19.07 | 13:48

Властите изискват при предстоящ полет да сме поне 2 часа по-рано на летището

От Андриян Георгиев

Ще направим всичко възможно да отворим летище "Сарафово" преди 18 часа днес (19 юли), обеща министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на заседание на кризисния щаб в аерогарата.

Всички пътници от и за летище "Сарафово" са превозени до летище "Варна". Въпреки извънредната ситуация към този момент всички полети са изпълнени спрямо изискванията на авиокомпаниите и в зависимост от времето за пътуване между двете аерогари. 

Всички транспортни обекти в страната – летища, пристанища, авто и жп гари, функционират нормално, при засилени мерки за сигурност. 

Летище "София" продължава да работи при засилени мерки за сигурност, но в нормален режим. Няма промени в полетното разписание, съобщиха от пресцентъра на летището. 

Поради засилените мерки за сигурност, временно ще бъде ограничен достъпът на хората, посрещащи и изпращащи пътниците на аерогарите, а гражданите, на които им предстои полет, трябва да се явяват най-малко 2 часа по-рано на летището. 

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията призовава гражданите да проявят разбиране и се извинява за причинените неудобства.   

Водещи

Най-четени