Незаконен боен арсенал откриха в къщата на Кирил Рашков в Катуница 15.10 | 14:32

При претърсване в таванско помещение в дома на починалия му син Иван

От Петя Михайлова

Незаконен боен арсенал е открит в една от къщите на фамилия Рашкови в с. Катуница, съобщи БТА, като цитира пресцентъра на полицията в Пловдив.

При претърсване в таванско помещение в дома на починалия син на Кирил Рашков - Иван, са открити и иззети автоматичен пистолет "Узи", със заглушител, два пълнителя и 45 патрона; пистолет "Браунинг"; автоматичен пистолет, без марка и модел, със заглушител и пълнител; револвер "Смит и Уесън", с три патрона; осем опаковки "Амонит"; 10 пресовки взривно вещество; пълнител с 20 патрона и 101 патрони от различен калибър.

Работата по изясняване на произхода и собственика на намерените оръжия и боеприпаси продължава.

iNews припомня, че именно от пловдивското село Катуница започнаха антиромските протести, които заляха цялата страна. Като повод за тях послужи убийството на 19-годишен младеж от селото, който бе блъснат от бус с роми, докато разхождал кучето си.

Автомобилът връхлетял върху младежа и го влачил няколко метра, после "избягал" в неизвестна посока, като ромите не са му помогнали. Очевидци твърдят, че в буса е имало роднини на Кирил Рашков или така известния цар Киро.

В момента Кирил Рашков е в ареста заради отправени от него заплахи за убийство към настойничката на загиналия Ангел - Иванка Петрова, и мъжа, с когото тя живее на семейни начала - Веселин Христов.

Обвинен за закана за убийство е и внукът му - Кирил Рашков - младши, който също е с наложена от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Водещи

Най-четени