Нов задържан за палежите в София* 16.12 | 11:42

Днес съдът гледа мярката за неотклонение на 33-годишния Владислав Николов

От Деляна Петкова

Късно снощи полицията е задържала 29-годишен мъж, свързан с палежите в София. Това съобщават Българското национално радио (БНР). Арестуваният е криминално проявеният Юлиан Ковачки. Той е заловен е в столичния квартал "Младост".

По данни на МВР задържаният се е е провалил на детектор на лъжата. Вероятно той ще бъде обвинен само за палежите в квартал "Младост".

През изминалата нощ няма съобщения за запалени автомобили.

iNews припомня, че за около месец и половина в София бяха опожарени повече 40 автомобила в различни квартали на града. В разследването на случаите дори се включи ДАНС. Вчера председателят на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС Димитър Дъбов коментира, че агенцията проверява опасения за тероризъм при тези случаи.

В нощта на 10 срещу 11 декември беше арестуван и 33-годишният Владислав Николов, известен с прякора Куката. Той е заподозрян за съпричастност към случая и палежи в кв. "Западен парк". Днес (16 декември) съдът трябва да разгледа мярката му за неотклонение.

На 14 декември пък МВР съобщи, че при масова акция на столичните полицаи са задържани 63-ма души за различни престъпления. При четирима е открита съпричастност към случаите за палежите в града.

* Статията е актуализирана към 13 часа.

Водещи

Най-четени