Нов скандал тресе Президентството 02.10 | 13:26

Росен Плевнелиев и Юлияна се развеждали

От iNews.bg

Нов скандал тресе Президентството. Държавният глава Росен Плевнелиев се развежда с половинката си Юлияна, съобщава в. "Галерия". Според изданието причина за раздялата е бившата му съпруга Вероника, с който той поддържа контакт до ден днешен. Приближени до Плевнелиев и бившата му благоверна дори споделили пред вестника, че двамата си гукали по телефона поне по три пъти на ден.

Бясна на мъжа си, еманципираната Юлияна влетяла в кантората на адвокатите си и заявила, че иска развод.

Вестникът съобщава, че причина Плевнелиев да зачести разговорите си с Вероника е избухналият скандал с офшорките.

От разследване на TV7 стана ясно, че чрез баварската фирма "Линднер" настоящият държавен глава е пренасочвал милиони в поне две офшорни компании, регистрирани в Кипър. Според документите една от офшорните фирми, с които работи "Линднер", е "Инокс Мениджмънт ЛТД" и със сигурност е собственост на Росен Плевнелиев, а другата – "Билингъм Дивелопмънтс", е управлявана от близко до него лице.

Грубата сметка показва, че от сделки с тях управляваната от президента компания е ощетила хазната с данъци върху общо 824 000 долара през 1999 г., пише вестникът. 

Бившата на Плевнелиев пък изскочи от данни в кипърския регистър, показващи, че фирмата "Инокс" съществува и е прехвърлена като собственост на Вероника Плевнелиева през 2011 г. По това време Росен е все още строителен министър в правителството на Бойко Борисов, припомня изданието. 

От медията посочват, че евентуален развод на Плевнелиеви ще предизвика огромен политически скандал.

Най-четени