Орешарски: Много е неприятен случаят в Лясковец 14.03 | 15:46

"Докладвано ми е са спазени всички инструкции. За съжаление, имаме жертва", каза премиерът

От iNews.bg

"Докладвано ми е, че са спазени всички инструкции при операцията в Лясковец."

Това каза министър-председателят Пламен Орешарски, който се срещна с представители на граждански и неправителствени организации, коментирайки полицейската операция в Лясковец. Тази сутрин психично болният Петко Савов се барикадира в къщата си, застреля и уби полицай, като други трима бяха ранени.

"Много е неприятен случаят в Лясковец. За съжаление, имаме загинал полицай и ранени, без опасност за живота. От информацията, която получих, останах с впечатление за гражданин, който има психични проблеми", допълни още премиерът.

Той припомни, че в последните години, въпросното лице е заплашвало съседите си, и децата от близкото училище, защото са вдигали шум. Имало е наблюдения от страна на полицията от 2 - 3 години по този случай и е имало подготвена операция. Тя не се е случила навремето, поради определени съображения, обясни премиерът.

Той подчерта, че за днешната операция е имало съдействие от страна на прокуратурата. Докладвано ми е са спазени всички инструкции. За съжаление, имаме жертва. Това, което ви казах, е информация от тази сутрин, от вицепремиера Цветлин Йовчев, аз преди не съм знаел за този случай, каза още Пламен Орешарски.

Водещи

Най-четени