Осъдиха счетоводителката на братя Галеви 23.07 | 12:13

Присъдата на Невена Станоева е 5 г. условно за укриване на данъци в размер на 660 000 лв.

От Кремена Бедерева

Счетоводителката на една от фирмите на укрилите се след осъдителната им присъда братя Галеви и на пернишкия наркобос Федката беше осъдена на 5 г. условно за укриване на данъци в размер на 660 000 лв., съобщава вестник "Монитор".

Точно толкова получи и управителят на "Инфра асет мениджмънт” Веселин Пейчев. Според  магистратите от Върховния касационен съд (ВКС) Невена Станоева и управителят успели да скрият корпоративен данък на дружеството в размер на 660 092,62 лв.

Собственици на фирмата са Ангел Христов, Пламен Галев и Фьодор Фьодоров. Счетоводителката и управителят са осъдени в качеството им на лица, подали и подписали годишна данъчна декларация на фирмата.

Спестяването на парите е по схемата на декларирана сделка за продажба от българското на сейшелското дружество "Бриксуърк кънстракшън" ООД.

iNews припомня, че братя Галеви бяха обявени за международно издирване. Нямаше и официални данни Пламен Галев и Ангел Христов да са напускали страната. След което и Интерпол ги обяви за издирване.

Двамата трябваше да бъдат приведени в затвора в Бобов дол за изтърпяване на 5-годишни присъди за организиране и участие в престъпна група за рекет и изнудвания.

 

Водещи

Най-четени