Откриват нова отсечка на метрото - от "Младост" 3 до бул. "Цариградско шосе" 25.04 | 09:16

Новата отсечка е с дължина 2,25 километра

От Деляна Петкова

С официална церемония ще бъде открита нова метростанция в столицата - на бул. "Цариградско шосе", съобщиха от Столичната община. Така, с помощта на влакчетата, ще бъдат свързани кварталите "Младост" 3 и "Младост" 1 с бул. "Цариградско шосе" и това ще помогне за облекчаване на трафика.

Трасето е с дължина 2,25 километра и включва две метростанции. Освен това по тази отсечка е изграден и буферен паркинг с 1 300 паркоместа.

На церемонията ще присъства председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който пристига на официална визита у нас. След откриването на метростанцията той ще разговаря "на четири очи" с премиера Бойко Борисов.

На откриването ще присъства и самият премиер Борисов, както и министърът на транспорта Ивайло Московски, изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Само преди ден Стоян Братоев коментира, че от септември вече двата края на столицата ще бъдат свързани благодарение на метрото. Тогава, за да поемат трафика, по линията ще тръгнат и нови влакчета.

 

Водещи

Най-четени