Отложиха делото на Брендо по обвиненията в пране на пари 24.07 | 10:47

Имаме уговорка със съда в Милано да връща Банев за заседанията у нас

От Ивелина Георгиева

Делото срещу Евелин Банев - Брендо за пране на пари, което се води у нас, се отлага за 24 октомври. Причината са двама свидетели от Великобритания, които Софийски градски съд (СГС) иска да призове от месеци, но така и не успява.

От предишни заседания стана ясно, че те се страхуват да дадат показания и затова не се явяват на делата.

На делото днес (24 юли) не се яви и друг свидетел – Петров, който защита е поискала да призове. Адвокатът на защитата Ина Лулчева заяви, че ще положи всички усилия да осигури свидетеля, но неговата липса не е причината за отлагане на делото.

Софийски градски съд излиза в дълга лятна отпуска. Ето защо и делото на Брендо е отложено за толкова късна дата. Освен това заседанието се отлага и заради заминаването на "Кокаиновия крал" за Италия, където срещу него се води дело срещу него за разпространение на наркотици.

iNews припомня, че съдът реши Брендо да бъде екстрадиран в Италия за срок от една година Местният съд го беше изискал чрез европейска заповед. Споразумението е той да бъде връщан за всяко заседание, което ще се води у нас.

В тази връзка българският съд ще поиска от съда в Милано Евелин Банев да бъде докаран в София за заседанието на съда през есента.

До края на годината Брендо три пъти ще кръстосва по маршрута София – Милано. За следващото по ред заседание (на 24 октомври), а след това на 15 ноември и 10 декември.

Водещи

Най-четени