Пак катастрофа с трамвай в столицата* 28.10 | 11:55

Движението в част от кв. "Надежда" е блокирано заради пътен инцидент между трамвай и автомобил

От Ивайло Ачев

След като вчера - 27 октомври, огромно задръстване блокира движението в района на пл. "Сточна гара" заради паднал светофар, днес - 28 октомври трафикът отново е затруднен.

Този път - движението в района на бул. "Рожен" в столичния квартал "Надежда" е блокирано, предаде репортер на iNews.

Причината - катастрофа между трамвай и лек автомобил в столичния квартал.

По първоначална информация при инцидента няма загинали или пострадали хора. Автобус с номер 83 дава предимство на трамвай номер 6 на кръстовището.

Трамваят преминава на зелен сигнал на светофара, но в същото време лек автомобил извършва нарушение и минава покрай рейса.

Вследствие на маневрата от страна на леката кола, трамваят удря автомобила поради липса на видимост.

По информация на агенция "Булфото" трамваят е ударил Опел "Вектра” на столичния булевард "Рожен”, на кръстовище малко преди бензиностанция OMV. При инцидента няма пострадали. 

От удара е ожулен леко и автомобилът движещ се зад опела.

И шофьорът на лекия автомобил, и ватманката твърдят пред полицията, че са навлезли в кръстовището на зелен сигнал на светофара.

iNews припомня, че преди седмица подобен инцидент стана на бул. "Граф Игнатиев" в столицата. Тогава тежка катастрофа спря движението по един от основните булеварди. Две жени пострадаха по-сериозно при инцидента.

Трамвай и маршрутна кола номер 35 се блъскат на ъгъла на бул. "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски", като трамвайната мотриса се е движила в посока към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Трамваят се е движел по линия на номер 10. Пострадалите при катастрофата са откарани по спешност в "Пирогов" и ВМА. В маршрутката пътували и малки деца.

За щастие, след тежкия инцидент, който блокира движението в центъра на столицата, няма смъртни случаи.

 

*Информацията е актуализирана към 14 часа.

Водещи

Най-четени