Плевнелиев и Прокопиев се ширят във вилна зона 18.11 | 14:02

Комплексът от затворен тип се намира в село Баня

От iNews.bg

Иво и Александър Прокопиеви заедно с президента Росен Плевнелиев са си спретнали комплекс от затворен тип в село Баня. В комбината инвеститори влизал и мастит инвеститор, пише в. "Струма". Вилите са отделени от останалите къщи в селото, а до тях се стига по черен път.

В края на селото, в местността Камено в посока Банско, се намира и вилата на държавния глава. Имението е във възрожденски стил, на два етажа. Първият е обособен като всекидневна с камина, трапезария и кухненски бокс. Спалните са разположени на втория етаж.

За къщата се грижат и множество хора. Един е нает специално да се оправя само със сметките, а други трима поддържат моравата на президента в перфектно състояние.

Историята на тази вила тръгва от 2004 година, когато Филип Харманджиев, съдружник на Иво Прокопиев, купува парцела за 18 лева на квадратен метър и вдига къщата. Вилата става собственост на Плевнелиев, когато той я купува през 2007 г. В имотната декларация на президента тя фигурира за сумата от 352 049 лв.

В близост до президентската вила се намират и луксозните къщи близнаци на двамата братя Прокопиеви. Те също са във възрожденски стил. Вътрешното им разположение също е идентично. Местните хора разказват, че обитателите на вилите са имали много тесни, приятелски отношения и често са се събирали на общи трапези. Дори дворните им пространства не са разделени с ограда, а само със символични зелени храсти. 

Водещи

Най-четени