Прибират останалите българи в Либия с турски кораб 24.02 | 09:23

МВнР препоръчва на желаещите да носят бяла лента на дясната ръка

От Кремена Бедерева

Днес около обяд турският кораб "Искендерун” ще акостира в Бенгази и ще има готовност да поеме около 100 българи на борда си.

В резултат на отличното сътрудничество между правителствата и външните министерства на България и Турция, българи ще бъдат качени на кораба с предимство, съобщават от Министерството на външните работи (МВнР).

Всички български граждани, желаещи да бъдат евакуирани, следва да бъдат на гражданското пристанище в Бенгази до 12 ч. местно време, информират от външно министерство.

Те следва да се свържат по възможност с турското генерално консулство в Бенгази или с турския консул в Триполи, или с българското посолство в Триполи.

При контакт с турските дипломати да предоставят трите си имена изписани на латиница и да отбележат, че са български граждани.

МВнР препоръчва на желаещите да носят опознавателен знак – бяла лента на дясната ръка.

От пресцентъра на външно министерство напомнят и телефоните за връзка с турското посолство в Триполи, на Генералното консулство на Република Турция в Бенгази.

На сайта на МВнР са публикувани и телефони за връзка с Посолството и Консулската служба на Република България в Триполи, както и телефон на временно управляващия консул.

Водещи

Най-четени