Прокуратурата се отказа да иска арест за Дойчев и Колев 24.08 | 11:39

Спеализираната прокуратура прие аргументите на съда, който ги пусна поради липса на доказателства

От Филипа Тодева

Специализираната прокуратура е приела аргументите на съда, поради което не е подала протест срещу определението за мерките за неотклонение на обвинените за превозването на три тона кокаин на кораба "Свети Николай” - Дойчин Дойчев и Руслан Колев.

Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Светлозар Костов, предаде Агенция "Фокус". Обвинителите са съгласни с повечето изводи на съда. А той счита че липсват доказателства за наличие на организирана престъпна група.

Дойчин Дойчев е собственик на арестувания в Испания кораб, а Колев е отговарял за набирането на екипажа и според прокуратурата е бил организатор на транспорта на наркотиците.

Двамата бяха арестувани от българските власти малко след задържането на кораба са в столичния следствен арест със 72-часови мерки за неотклонение.

Според разследващите те са знаели, че на "Свети Николай" има кокаин, но Дойчин Дойчев твърди, че компанията му носи може да носи отговорност само за сигурността на плаването.

Корабът "Свети Николай" с 21 български моряци бе задържан на 15 август край южните брегове на Испания. Според испанската полиция българите са отговаряли за транспортирането на кокаина от Южна Америка до Галисия, откъдето други наркотрафиканти ескортирали стоката до Мадрид.

Водещи

Най-четени