СДС алармира Европа за проблемите си с ЦИК 30.03 | 12:38

Емил Кабаиванов ще внесе жалба в ЦИК заради отказа да го впише като представляващ партията

От Елена Кирилова

СДС ще внесе жалба в ЦИК срещу решението на комисията, с което тя отказа да впише председателя на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов като представляващ партията, съобщават от пресцентъра на СДС.

Новината беше обявена от самия Кабаиванов, който обясни, че според него съществува реална възможност за опорочаване на вота на българските граждани.

Във връзка с отказа на ЦИК е подготвено писмо до европейските институции, в което партията ще алармира за случващото се.

Обяснението на Кабаиванов за случващото е, че участието на СДС в следващия парламент би гарантирало промяна на политическата система и борба срещу политическите монополи.

По думите на председателя на СДС няма да преговаря за нови коалиции. Реакцията на ЦИК също няма как да промени философията на партията за предстоящите избори на 12 май, обясни Кабаиванов.

Във връзка с информацията, че СДС преговаря с НДСВ за коалиция, той обясни, че в знак на добър тон и по покана на НДСВ от СДС са изпратили представители за провеждането на един разговор. Тези представители обаче не са били упълномощени да водят преговори и да договарят нещо конкретно.

Водещи

Най-четени