Сигнал за бомба в Mall of Sofia 23.11 | 15:09

Анонимен глас е съобщил за поставен експлозив в сградата на бул. „Александър Стамболийски”

От Кремена Бедерева

От училищата телефонният тероризъм тръгна по моловете в столицата. Към 12 часа бомбена заплаха е била получена в Mall of Sofia, който се на намира на бул. "Александър Стамболийски”.

От МВР казаха за bTV, че в анонимния сигнал се съобщило за поставен в сградата експлозив. На място пристигнали полицейски екипи, които затворили търговския център като предпазна мярка.

Била е проведена щателна проверка, която не е открила никаква заплаха. Сигналът се е оказал фалшив и работата на мола бе възобновена.

През изминалите няколко дни столичната полиция е на крак заради подобни мними бомбени заплахи, но в учебни заведения.

Междувременно от МВР съобщиха, че са установени авторите на сигнали за поставени взривни устройства в столични училища.

Служители на Пето РУП установиха и задържаха 17-годишен младеж, подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство в столична гимназия.

На 19 ноември непълнолетният възпитаник на гимназията намерил в училището загубен мобилен телефон и от него подал сигнал на тел. 112 за поставена бомба в сградата.

Проведеното разследване довело до установяване на самоличността на младежа. На 22 ноември той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По време на разпита, осъществен в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа, момчето признало за извършеното. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура.

Криминалисти от СДВР достигнаха до подателя на други две злонамерени анонимни телефонни обаждания за поставени взривни устройства.

На 8 и на 15 ноември 16-годишен ученик в столична професионална гимназия подал на тел. 112 два фалшиви сигнала за бомби, поставени в сградата на училището. Обажданията направил от уличен телефон, намиращ се на бул.”Цариградско шосе”.

С тийнейджъра е разговарял специализиран служител за работа с деца в столичната дирекция в присъствието на родител. Младежът признал за извършеното деяние. На двамата непълнолетни са съставени предупредителни протоколи на основание чл. 56 от Закона за МВР. 

Водещи

Най-четени