Сидеров: Не искат да се чуе за ислямския фундаментализъм 19.07 | 18:50

Лидерът на „Атака“ критикува Николай Младенов

От Филипа Тодева

Липсата на държава и липсата на работа срещу ислямската опасност за мен е основната причина. Това беше силно занемарено, не искат въобще да се чуе за ислямски фундаментализъм в България. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод терористичния акт, предаде Агенция "Фокус".

"Атака" пледира към управляващите България ясно да каже, че няма да има никакво отношение към конфликти в Близкия Изток, не поддържа каквито и да са военни операции и т.н. България трябва да заеме абсолютно неутрална и балансирана позиция, ако иска да има адекватно отношение към нея", категоричен е националистът.

Той разкритикува министър Николай Младенов, че е направил дипломатически грешки, обявявайки се в подкрепа на сирийската опозиция. "Това беше грешка, но според мен той е под диригентската палка на господарите на световния ефир.

За нас от "Атака” е изключително нелепо небалансираното поведение на външния министър да излиза публично с хора, които се обявяват за част от сирийската опозиция. Ако трябва да сме точни, това са терористи”, заяви още Сидеров.

Той добави, че война с Иран, според сериозни световни анализатори, би била Трета световна война и че Щатите, както и Израел, имат полза да се започнат действия срещу Иран. "Явно има някаква тенденция да се посочи виновна държава, не групировка, а държава Иран”, смята Сидеров.

Водещи

Най-четени