Спасители на ръце пренасят пострадалите във Варна 20.06 | 09:10

Продължават да търсят оцелели. Ток няма

От Кремена Бедерева

Продължава разчистването и претърсването на разрушените къщи в район "Аспарухово", от снощния порой във Варна. Спасителните екипи имат съмнение, че в някои от тях могат да бъдат открити още жертви. За това при операцията по разчистването засега не се използват багери.

В района с най-големи поражения има коли, които са смачкани като с преса и къщи, които са буквално пометени от водната стихия.

Спасителен екип на Гражданска защита помогна за пренасянето на ръце на жена, която има нужда от спешна медицинска помощ, тъй като линейката не можеше да стигне до дома й, съобщава petel.bg.

Много от улиците са напълно разрушени и изровени, като водните потоци са влачили парчета асфалт и бетон по няколко квадратни метра. Някои от гражданите се опитват с лопати и кофи да разчистят домовете и дворовете си, което обаче е изключитело сложно, тъй като продължава да вали, усилва се и вятърът, което създава опасност от падане на дървета и големи клони.

Електричеството на мястото на трагедията все още не е възстановено, на много места има съборени кабели и проводници и има опасност от късо съединение, ако токът бъде пуснат.

Започна разчистването на калта по централната аспаруховска улица "Народни будители". Положението остава критично.

Фирма за таксиметрови превози има готовност да превозва хора от бедстващия район "Аспарухово" до домовете на техни близки и роднини в града. Информацията е подадена на телефона на оперативния дежурен в общината.

Всеки, който има нужта от транспорт, може да потърси таксиметровите коли на тел. 052 666 666, съобщиха от общината.

1314225

Водещи

Най-четени