Станишев: Никой не може насила да бъде държан в БСП 08.02 | 17:45

Задавал съм си въпроса – не плащаме ли прекалено висока цена, запита червеният лидер

От Кремена Бедерева

"Стигнах до извод, че БСП много се е променила, наистина."

Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на заседанието на 48-ия Конгрес на БСП.

"Последните седмици бяха доста трудни. Имаше много емоции, много въпроси, които нямат логични отговори. Не чух нито една политически принципна разлика между нас и тези, които са избрали друг път – за изграждане и развитие на друга политическа партия. Никой не може насила да бъде държан в БСП. Силният е великодушен, той не е зъл, не е жлъчен. Тази страница я затваряме, да вървим напред в името на България”, заяви Станишев.

"Последната година беше година на огромни изпитания. Повече от 60 наши депутати са за първи път в българския парламент. Устояха на атаката по един достоен начин – парламентарната група, министрите и цялата партия”, каза още той.

"Няма да играем по вашия сценарий, няма да допуснем чрез много пари, сценарий, всички други неща, които виждате и ще виждаме, да ни отклоните от пътя, голямата цел, която имаме пред нас, и към която ще вървим. Този път не е лек, дори по-труден, отколкото очаквахме”, посочи Сергей Станишев.

"Задавал съм си въпроса – не плащаме ли прекалено висока цена? Но виждаме, че в тези толкова трудни условия, кабинетът и парламентът постигаме резултат – в социалната сфера, антимонополното законодателство, и за бизнеса”, каза той.

"Първа позиция, победа – за нас, заради България, за да може правителството, парламентът, партията още по-убедено да реализира тази политика, която обеща на хората. Няма текст от предизборната ни платформа, по който да не се работи. Недостатъчно говорим за това”, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Водещи