Столична община е готова да окаже подкрепа на Бургас 19.07 | 12:24

Столичният общински съвет също осъди атентата в декларация

От Андриян Георгиев

Столична община е готова да окаже подкрепа на Община Бургас. 

"Атентатът в Бургас е ужасяващ акт на насилие над невинни хора". Това каза Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет (СОС) на днешното заседание на съвета, който прочете декларация на съвета във връзка с терористичния акт на летище "Сарафово".

"Категорично осъждаме терористичната агресия, която отне живота на седем души и причини страдание и болка на десетки граждани и техните семейства. Народите на България и Израел имат дълбока и трайна връзка. Изразяваме искреното си съчувствие към близките на загиналите и към пострадалите хора. Съпричастни сме и с мъката на израелския народ, каза Герджиков, цитиран от агенция "Фокус". 

Столична община предприемала всички мерки за повишаване на сигурността на гражданите и на гостите на града, съвместно с МВР.

"Готови сме да окажем необходимата подкрепа на Община Бургас. Като страна членка на ЕС и НАТО сме убедени, че виновните за този кървав терористичен акт ще бъдат търсени и ще бъдат наказани с цялата строгост на закона. Срещу терористичната агресия няма застраховани градове и държави. Борбата с тероризма трябва да се води безкомпромисно с обединяване на всички демократични сили срещу насилието и страха", се казва още в декларацията.

От името на целия СОС изказвам своята съпричастност към близките на загиналите при инцидента в Бургас, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в началото на заседанието на съвета.

"Столична община е предприела засилени мерки за сигурност. Има засилено полицейско присъствие и охрана на рисковите обекти на територията на нашия град. На първо място това бяха всички места, свързани с еврейската общност и местата, на които пребивават израелски граждани, а също така и местата, на които се събират повече хора и по-специално столичното летище, метрото и столичният автотранспорт. Мерки за сигурност са взети на летище "София”, на Централна автогара и на Централна гара”, каза Фандъкова.

Водещи

Най-четени