Трима младежи са задържани при акции срещу престъпленията с наркотични вещества 30.04 | 12:50

Водачът бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества

От iNews.bg

Около 21 часа на 26 април, при извършване на обход, служители на РУ- Ихтиман извършили проверка на 18- годишен местен младеж. У него са открити и иззети три топчета със зеленикава листна маса с общо тегло около 1.8 грама, реагираща на марихуана. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура.

 

Междувременно на входа на Ихтиман полицейски служители извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 18- годишен младеж от гр. Костенец. В багажника на колата униформените открили и иззели найлонов плик с 15.5 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Пликче с още 3.2 грама от същия наркотик са иззети  и от водача, който е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

С полицейска мярка за 24 часа е задържан и 18- годишен от с. Гара Бов. Управляваният от него лек мотоциклет бил проверен от служители на РУ- Своге на 28 април минути преди обяд. Водачът бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което уредът отчел наличие на марихуана и амфетамин в пробата му. Срещу него е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Водещи

Най-четени