Трима моряци от кораба "Св. Николай" са освободени 23.07 | 16:40

Двама от мъжете са от Бургас, а третият - варненец

От Кремена Бедерева

Още трима моряци от задържания в Испания кораб "Свети Николай" са с променена мярка от задържане под стража в подписка под гаранция, потвърдиха от МВнР за iNews.bg. Двама от мъжете са от Бургас, а третият e варненец. Промяната на мярката е станала на 21 юли.

Опитите за свързване с управителя на фирмата - собственик на кораба Дойчин Дойчев вече 6 месеца са неуспешни. Мобилният му телефон е изключен. А от офиса на фирмата му в центъра на Бургас отговаря секретарка, която отказва да съобщи къде се намира Дойчев, съобщава БНР.

Четирима моряци вече са освободени под парична гаранция. Третият механик на кораба се е завърнал в Бургас още през месец май. Останалите трима освободени моряци също пътуват към страната.

На 15 август 2012 г. 21 българи от екипажа на кораба "Свети Николай" бяха арестувани, след като на борда бяха открити близо 3 тона кокаин.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев. По-късно и двамата бяха освободени от специализирания съд.

Водещи

Най-четени