Фандъкова отсече: Водата не трябва да поскъпва 28.03 | 13:29

Проблемът с цената на водата не е от вчера, каза столичният кмет

От Ралица Стоянова

"Столична община категорично застава зад това, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не трябва да увеличава цената на водата, а "Софийска вода” трябва да спазва приетата инвестиционна програма". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус” .

Фандъкова отбеляза, че проблемът с цената на водата не е от вчера. "Искам да напомня, че през 2012 година "Софийска вода” извиваше ръцете на Столична община и искаше да наложи увеличение. Категоричната ни позиция от тогава още е, че има подписани договори и те трябва да се спазват”, заяви кметът на София. 

Тя отказа да коментира предложението на френския акционер "Веолия”, която е акционер на "Софийска вода”, да закупи и "Топлофикация–София”. "При такъв вариант топлофикацията ще се управлява така, както се управлява "Софийска вода” и отговорът е ясен”, отбеляза Фандъкова.

Тя беше категорична, че за приватизация не може да се говори, само след като има ясна оценка за състоянието на дружеството, както и за възможните перспективи за развитието му.

Водещи