Христо Стоичков за политическата ситуация у нас 13.03 | 12:27

"Живеем в спомените", категоричен е легендарният футболист

От Иво Вецев

Христо Стоичков се изказа доста критично спрямо годините на управление на НДСВ и БСП, заявявайки че и двете партии не са направили нищо, освен да пречат на благополучното развитие на България.

Камата даде обширно интервю за списание Jot Down, като то се е провело по време на един от големите протести в страната. Това е довело и до въпросите свързани с политическата ситуация.

Легендата на българския футбол сподели, че се е изисквало сериозен кураж от страна на Бойко Борисов да си подаде оставката, а освен това не спести критики за Симеон Саксобурготски за 4-годишното му управление.

"Правителството си подаде оставката. Въпреки че реално те плащат за всички договори, които сключиха през годините комунистите. Това са договорите, които бяха сключени с чуждите електрически компании, които дават по-скъп на българите.

"В момента хората получават много ниски заплати. И министър-председателят показа, че има големи топки и сега ще има избори през май, така че има около три месеца да се подготви и да спечели изборите.

"Политическата ситуация в България е доста сложна за обяснение, защото е доста рядко срещано. Имаме тройна коалиция, формирана от комунистите, турското малцинство и партията на царя. Този, който живее в Мадрид и не прави друго освен да иска пари. Беше 4 години тук като министър-председател и обра България, както неговите родители и цялото му семейство. Върна се, за да си вземе земите, планините и горите. Народът не иска и да чуе за него. Посрещнаха го с цветя, а го изпратиха, хвърляйки яйца по него.

"Аз не подкрепям нито една политическа идеология. Ако някой ми се понрави, гласувам за него. Помагам на България, искам да помогна на тези, които мисля, че ще направят добро за народа. Ако не, да хващат улицата.

"Проблемът е, че комунистите разрушиха всичко. И продължават да са си същите, но с различни сако и вратовръзка. През цялото това време не направиха нищо за спорта, нито за образованието. В последните 23 години не е направено нищо. Живеем в спомените.

"Казват 'Христо Стоичков! Нашата Златна топка'. И аз казвам 'Не, това е в миналото'. Трябва да се направи една академия или няколко спортни съоръжения, за да спечелим друга Златна топка", сподели още Камата относно политическата ситуация в България.

Водещи

Най-четени