Стоичков за Моу, Касияс, Роналдо и Меси 13.03 | 14:21

"Моуриньо е твърд характер", гарантира Камата

От Иво Вецев

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде обширно интервю за Jot Down Magazine, в което говори надълго и нашироко по различни теми, като дори беше засегнат Вечния враг на Барселона - Реал Мадрид.

Камата сподели, че Моуриньо е един спокоен човек, който има твърд характер и се интересува изключително от всеки един свой футболист.

"Моуриньо е абсолютно спокоен човек. Той гледа внимателно на нещата всеки ден. Той се опитва да съчетае идеално различните характери на футболистите си, гледа всеки как се движи, как играе със и без топка, записва си всичко, за да избере най-доброто за отбора", сподели Камата.

"Той е много точен. Може ми някои не го харесват, но е невъзможно да се харесваш на цяла Испания. Той е много добре подготвен за всякакви ситуации и е готов да отвърне на всички нападки и всякакви провокации. Моуриньо има твърд характер и не трябва да се прекрачва границата.

"Наричаха го често преводач, но той знаеше как да отговори. Къде беше ти, за да видиш дали е само преводач? Защо говориш?", каза още Камата, като сподели, че нито един играч от бившите му отбори, както и от Барселона, не е казал лоша дума за него.

"Да сте чували играч на Барселона да злослови срещу него? На Португалия? В Челси? В Интер. Никой не говори лошо за него. В Мадрид казват, че е така.

"Всъщност, някои казват, че е така, но е много лесно да се говори зад гърба. Не мисля, че някой говори лошо за него, всички го уважават. Казват, че Икер говори така, защото не се разбират, заради гаджето му, заради Туитър и не знам си какво...Пълна лъжа...

"И дори това да е истина, не мисля, че някой ще излезе и ще каже всичко, няма да стане. Икер не е глупав. Тези, които пишат тези неща, са...", каза още Стоичков и сподели своето мнение относно вечния спор между Кристиано и Меси.

"Не е честно да се сравняват Кристиано и Меси. Футболът е една игра, на която се наслаждаваш. Мислите ли, че Меси има нещо против Роналдо или че Роналдо има нещо срещу Меси? Аз не мисля. Но пресата всеки ден внася напрежение - Меси ако прави нещо, Ронадло не го прави. Меси това, Кристиано онова. До момента, когато на последната Златна топка стояха там без да си говорят. Защо? Заради провокациите всеки ден, всеки месец и всяка година", категоричен бе Модерния ляв.

Най-четени