Четин Казак: Това правителство не е коалиционно 18.09 | 09:50

"В крайна сметка всички ние имаме интерес това правителство да изпълни програмата си”, каза още депутатът от ДПС

От Кремена Бедерева

За краткия период от време, въпреки огромните трудности и обществения натиск, правителството е успяло да свърши не малко и дава сигурни индикации, че ще продължи да работи в същата посока.

Това заяви депутатът от ДПС Четин Казак по Нова телевизия в коментар за искания от ГЕРБ вот на недоверие за цялостната политика на кабинета.

Казак отбеляза, че тази седмица се очаква премиерът Пламен Орешарски да направи отчет в парламента за 100-те дни на своето управление и да представи управленската програма на правителството до края на мандата.

По думите му с това се оборва една от тезите на опозициите, че едва ли не правителството нямало програма. "До края на седмицата тя ще бъде представена и обсъдена”, увери народният представител от управляващото мнозинство.

"Правителството е на първо място политико-експертно и програмно. Това правителство не е коалиционно. То е обединено около определени цели и програма. Подкрепено е от две политически сили”, припомни Четин Казак и отбеляза, че подкрепата на Движението за права и свободи ще е в сила, докато кабинетът на Орешарски изпълнява своята програма.  

"Да видим дебатите за отчета, за програмата на правителството, да изчакаме да видим какво ще предложи кабинетът. В крайна сметка всички ние имаме интерес това правителство да изпълни програмата си”, каза още депутатът от ДПС.

Водещи

Най-четени