Щафетен лекарски протест преминава през страната 02.11 | 12:36

Протестират в Пловдив и Бургас

От Елена Коцева

Здравни работници от различни градове в страната продължават и тази седмица с протестни акции заради политиката на управляващите и нередовното финансиране от страна на НЗОК и министерството.

В Пловдив лекарите ще проведат протестно събрание, на което ще се уточни как ще изразят недоволството си от здравната система в следващите дни. Събранието е организирано от Районната лекарска колегия.

Протест ще проведат и лекарите в Бургас.

Припомняме, лекарските протести в страната стартираха миналата седмица в Хасково и Харманли, вчера протестираха лекарите в Сливен и Смолян.

Утре недоволството си от здравната политика в държавата ще изразят лекарите от най-старата болница у нас - „Александровска" в София.

Лекарите се обявяват срещу цялостната политика в здравеопазването, драстичното намаляване на средства за лечебните заведения и 30-процентното орязване на възнагражденията на медицинския персонал.

Протесттите са част от националната акция на Българския лекарски съюз, КТ „Подкрепа” и КНСБ. След като лекарите скъсаха споразумението, подписано с премиера Бойко Борисов, се взе решение организиране на национален протест.

Водещи

Най-четени