Ново 20: Дъжд на Нова година. На Коледа пък няма да има сняг 17.12 | 11:08

В следващите 10-12 дни до навечерието на Новата година времето над страната ще бъде сухо, с разкъсана облачност, студено през нощта, но с положителни температури през деня

От Кремена Бедерева

През последните няколко дни апокалиптичните прогнози за идващите празници – Коледа и Нова година, валят всяка секунда. Според едни синоптици на Нова година дърво и камък ще се пука от студ, според други леденият апокалипсис се отлага.

Според последните прогнози пък най-вероятно ще посрещнем Нова година с дъжд, а на Коледа, колкото и да ни се иска – няма да има сняг.

Това прогнозира в ефира на dariknews.bg Людмил Кърджилов. "Вероятно дъжд ще вали в kовогодишната нощ в равнинните части на България. Коледата обаче ще посрещнем без сняг." 

В следващите 10-12 дни до навечерието на Новата година времето над страната ще бъде сухо, с разкъсана облачност, студено през нощта, но с положителни температури през деня. В низините и около реките е възможно образуването на мъгли.

В следващите два-три дни дори ще има и слабо затопляне, като дневните температури в Южна България ще достигнат 8-9 градуса.

В навечерието на Нова година районът на Балканския полуостров ще бъде под влиянието на средиземноморски циклон и се очаква на 30, 31 декември и 1 януари да бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд в равнините и от сняг в планините.

До Новата година се очертава сухо време, защото над източната част от Европа се установява мощен антициклон и всички активни процеси са концентрирани в Северния Атлантически океан около Исландия и над северните части на Британските острови.

Водещи

Най-четени