Движението по магистрала "Хемус" е възстановено* 21.01 | 09:20

Докато магистралите се чистеха, имаше ограничение за товарните автомобили

От Деляна Петкова

Движението по магистрала "Хемус" вече е възстановено и в двете посоки, съобщават от Министерството на вътрешните работи. 

Заради снеговалежа от МВР съобщиха, че товарните автомобили по всички магистрали са отклонени, за да бъдат почистени платната. Сега обаче всичко е нормално, като МВР предупреждава шофьорите да се съобразяват със зимните условия.

Снегът обаче затвори няколко от проходите в страната. Ето и какво е състоянието по информация на Агенция "Пътна инфраструктура":

- "Златишки проход” - Етрополе-Златица затворен за МПС;

- "Твърдишки проход” - Твърдица-Елена затворен за МПС;

- ,,Върбишки проход” - затворен за МПС;

- "Троянски проход” - затворен за МПС;

- проход "Вратник” - Сливен-Елена - забранено е движението на товарни МПС над 10 т. от /граница В. Търново-гр. Сливен/;

- "Дюлински проход” - забранено е движението на товарни МПС. Обходни маршрути: път І-9 Варна - Обзор - Слънчев бряг или Ришки проход;

- "Айтоски проход” - Провадия - Айтос - забранено е движението на МПС над 20 т. - стоманен мост на р. Казан дере;

- проход "Шипка” - забранено е движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2012 г.;

- проход "Петрохан” - всички МПС да се движат с вериги. Забранено e движението на товарни автомобили над 10 т. и МПС с ремаркета и полуремаркета;

- през проходите Рожен, Пампорово и Превала всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета;

- проход "Предела”- товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.

Затворени пътища:

Ловеч: Път Казачево-Дебнево-Велчево. Обходен маршрут по път І-4 от пътен възел "Дъбрава" до пътен възел "Абланица” и път Ловеч-Троян; пътят Шипково - Рибарица е затворен за движение на МПС, поради снегонавяване.

Стара Загора: Пътят от връх Шипка - връх Бузлуджа е затворен за МПС поради снегонавяване. Обходен маршрут: вр. Бузлуджа-гр. Шипка-вр. Шипка-Габрово.

Временно са въведени следните ограничения за движение на превозни средства:

Област Кюстендил: Пътят Жиленци-Гюешево - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета, временно се затваря за почистване пътят в отсечката Рилски манастир - граница Благоевград.

Област Пазарджик: Пътят Батак-Доспат; път Велинград-Юндола-Аврамово, път Велинград-Сърница, път Ракитово - Цигов Чарк и път Белово-Юндола - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Област Смолян: Път Доспат-Сърница, път Борино-Гоце Делчев - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. Път от района на Обсерваторията до разклон с. Момчиловци е затворен за движение на МПС, поради снегонавяване. Обходен маршрут: Момчиловци-Соколовци-Рожен.

Област София: На територията на община Самоков всички МПС да се движат с вериги.

* Информацията е актуализирана към 11:30

Водещи

Най-четени