Диктуваме на глас SMS-ите си с новия Windows Phone 7.5 09.05 | 16:10

Новият Mango ще разполага с редица ориентирани към потребителя екстри

От Георги Георгиев

Системата за кратки съобщения в новата версия на операционната система за мобилни телефони Windows Phone 7.5 (известна още като SMS Dictation) ще включва и възможност за гласово диктуване на съобщенията, които ще се изписват като текст на екрана. Това съобщиха Райън и Травис Лоудърмилк от Windows Phone Dev Podcast, цитирани от windowsphonesecrets.com.

Tе разкриха и някои нови ориентирани към потребителя характеристики, които ще се появят в следващия голям рилийз на Windows Phone – версията 7,5 носеща кодовото имe Mango. Според Лоудърмилк Mango ще включва две нови характеристики, свързани с търсачката на Bing на Microsoft – Bing аудио и Bing видео, подкаст съпорт, както и походова (turn-by-turn) навигация.

Аудио екстрата за Bing ви дава възможност да търсите музика през телефона си. Функцията позволява на потребителите да задържат телефона към дадена песен и да я идентифицират. По подобен начин работи и музикалната услуга Shazam.

Bing Vision пък ще предлага услуга за търсене, използвайки фотоапарата на телефона. С нея ще можете да сканирате баркодове, Microsoft тагове, QR кодове, книги, CD и DVD-та, и дори текст, използвайки OCR технологията.

Походовата навигация ще пък включва гласово ръководене на автомобила по  време на шофиране.

Водещи

Най-четени