Деца посрещат 1 юни с грандиозен празник в Южния парк 28.05 | 11:59

В първите два дни на месец юни деца ще празнуват на фестивала "Вярвам в теб!"

От Елена Кирилова

Грандиозен празник в Южния парк в София организира "Сдружение Азбукари” по случай 1-ви юни, Деня на детето.

Организаторите са предвидили богата музикална програма, спортни игри, викторини и танци. Това ще бъдат само част от забавленията, с които малчуганите ще се срещнат в рамките на двудневното събитие.

То ще премине под името Детски фестивал "Вярвам в теб!” и ще стартира с откриването на първата у нас комбинирана обществена детска площадка. Специфичното при нея е, че е адаптирана за деца със специфични потребности, на възраст между 3 и 12 години. Тя ще се простира на терен от 350 кв. м. и ще е единствената по рода си в страната.

Целта е децата да могат едновременно да играят и да се обучават. За целта игровите модули са изработени от материали, съобразени с последните европейски и световни изисквания.

Създателите на площадката са подбрали специално и цветовете, така че да провокират детското въображение и да влияят добре върху психиката на малчуганите.

По модулите има специални релефи, които ще помогнат на децата със зрителни проблеми да усетят фигурите, така че да могат да участват достатъчно активно в игрите с приятелите си.

След като площадката бъде открита, ще бъде обявено и началото на фестивала. Южният парк ще бъде огласен от концерт на млади таланти. В следващите часове ще има спортни игри за деца от столични училища и техни връстници със специфични потребности.

За да бъде истински празникът, децата ще получат множество подаръци. Първият фестивален ден ще завърши с грандиозен концерт, с участието на поп и рок изпълнители от българската сцена.

Неделният ден ще започне с детската опера "Червената шапчица”. Акцентът в останалата част от програмата ще е 137-годишнината от смъртта на Христо Ботев.

Идеята е децата да се запознаят с живота, делото и личността на революционера.

Входът е свободен и всички са поканени.

Водещи

Най-четени