5 храни за страхотна кожа 22.05 | 10:54

Хапвайте здравословно и поддържайте външния си вид

От Елена Кирилова

Лятото настъпи много по-рано от обичайното, а това означава, че отсега трябва да внимаваме как се грижим за кожата си.

Ултравиолетовите лъчи ускоряват стареенето на кожата, тъй като са причина тя да загуби своята еластичност, а това води до появата на бръчки.

Добрата новина е, че можете да се погрижите добре за кожата си само като внимавате какво ядете.

Определени храни може да подобрят състоянието на кожата ви и да я хидратират, съобщава Huffington Post.

Ето кои от тях ще ви помогнат в тази насока:

Ягоди

Мислите, че в портокалите има много витамин C? В ягодите има още повече. Този витамин е от ключово значение, когато става дума за стегната кожа, тъй като помага за производството на колаген.

Освен това ягодите съдържат антиоксиданти, които могат да помогнат срещу проблемите с паметта.

15f86647-046d-fbf3-7e8a-3fa78159c5a0

Бадеми

Бадемите съдържат витамин Е, който действа като антиоксидант и помага за изчистването от токсините. Той защитава кожата от ултравиолетовите лъчи и други вредни фактори на околната среда. Най-добрият начин да съживите кожата си е да си направите маска за лице. Разбъркайте мед, бадемово масло и лимонов сок. Ефектът ще е страхотен.

884802

Моркови

Морковите обикновено са свързани с доброто зрение, но те са богати на бета-каротин – антиоксидант, който се превръща във витамин А и помага за защитата от ултравиолетовите лъчи. Освен това липсата на този витамин води до суха кожа. Варените моркови осигуряват повече бета-каротин от суровите.

c8878f5a-0175-ef12-9e1b-89723acc669b

Сьомга

Сьомгата съдържа здравословни мастни киселини, като омега-3 мастните киселини, които позволяват на хранителните вещества да навлязат в клетките. Те помагат и за намаляването на фините линии и бръчки, като подобряват еластичността на кожата и предотвратяват запушването на порите.

654643

Киви

Кивито не само има страхотен вкус, но е пълно с витамини C и E, които помагат срещу UV лъчите. Този плод може да направи тена ви по-сияен, и то само за няколко седмици.

86741c17-c22a-ce07-54b0-3693ada864b6

Водещи

Най-четени