Атанасова: Всичко, което се налага като помощ от държавата, ще бъде подсигурено 01.06 | 12:55

Това обеща здравният министър, която посети Перник

От Кремена Бедерева

Министерство на здравеопазването се ангажира при необходимост да изпрати мултидисциплинарни екипи, психиатри, психолози, детски психолози, да подпомогнем хората да излязат по-бързо от стреса, който са преживели.

Това заяви в Перник министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Следващата седмица предстои среща с проф. Вихра Миланова, ръководител на Клиниката по психиатрия към Александровска болница и екипите ще дойдат тук, обеща министърът и увери, че всичко, което се налага като помощ от държавата, ще бъде подсигурено.

По думите й след оценка на състоянието на нуждаещите се хора има възможност чрез някои фармацевтични компании да се направи дарение на болницата за антидепресанти, антипсихотици и др. медикаменти.

Десислава Атанасова засвидетелства голяма признателност и респект към хората, които и в природните бедствия са били при своите пациенти. Досега не бяха споменавани лекарите, медицинските сестри, акушерките, целият медицински персонал на болницата, които във всички етапи на бедствието са били до пациентите, каза Атанасова, цитирана от БТА.

Тя поздрави акушерката Анна Асенова, която с риск за живота си, в нощта на бедствието заедно с медицинската сестра Мариана Георгиева е изнесла седем бебета навън. Двете ще бъдат номинирани за почетни граждани на Перник, съобщи директорът на здравното заведение Вяра Церовска.

Десислава Атанасова огледа щетите, които земетресението от 22 май и последвалите вторични трусове са нанесли на пернишката болница. Предстоят ремонтни дейности в цялата сграда, защото не е в добро състояние в битов план, уточни Атанасова.

Всички щети са описани от ръководството на болницата, предстои те да бъдат остойностени, протоколите са предоставени на Междуведомствената комисия. Аз съм убедена, че държавата ще подпомогне това лечебно заведение, заяви Атанасова. Здравният министър подари играчки и книжки на пациентите в "Детско отделение" по случай днешния празник.

Водещи

Най-четени