Атанасова остава против пушенето на обществени места 01.02 | 13:27

БЛС и Здравното министерство са в добри отношения

От Елена Кирилова

Забраната за тютюнопушене на обществени места трябва да остане, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова във връзка с новото разглеждане в пленарна зала на забраната за пушене на обществени места, съобщава агенция "Фокус”.

Според Атанасова законът не бива да се променя, само защото народни представители са внесли промени в Закона за здравето. По думите й новият механизъм работи успешно няколко месеца и е израз на европейско поведение. Освен това са съставени множество актове.

Здравният министър твърди, че не е необходим референдум по въпроса с пушенето на обществени места, след като вече има действащ закон. По думите на Атанасова, ако ще се харчат нови 20 млн. лева за референдум, то е по-добре тази сума да бъде вложена в здравеопазване.

Във връзка с неподписването на Националния рамков договор от страна на Българския лекарски съюз, министърът на здравеопазването заяви, че не са прекъснати добрите отношения между БЛС и здравното министерство.

По думите на Атанасова представителите на БЛС и Министерството на здравеопазването продължават да работят заедно. От Лекарския съюз нямат претенции по отношение политиката на МЗ и не са се отказали от диалог с него.

Депутатът Мая Манолова по-рано заяви, че отношенията между МЗ, БЛС и Националната здравноосигурителна каса има пълен срив.

Водещи

Най-четени