Атанасова успокои: Няма да оставим хаос 05.03 | 10:27

По думите й в здравеопазването "няма да избухват бомби"

От Елена Кирилова

"Когато аз и моят екип напуснем Министерството на здравеопазването, няма да оставим хаос. Ще оставим една изключително добре подредена администрация. Няма да избухват бомби, въпреки твърденията на опозицията”, заяви министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова в ефира на Нова телевизия.

По думите й проблемите, свързани с болничните лимити, ще бъдат решени съвсем скоро и то благодарение на диалозите между всички засегнати страни.

Според министъра в оставка в момента няма дефицит в бюджета на НЗОК.

Атанасова подчерта, че има насрочена Здравна комисия, която да направи отчет за дейността на Министерството на здравеопазването, и самата тя е готова да се включи в нея.

В отговор на въпроса какво прави шефът на АЕЦ "Козлодуй” в борда на НЗОК, Атанасова посочи, че той е посочен от квотата на държавата.

"Няма никакъв проблем той да участва при вземането на решенията, така както в Надзорния съвет на Здравната каса участва шефът на НАП, участват и двама заместник-министри, участват и пациентски организации”, заяви тя.

По думите й през годините са участвали и заместник-министри на транспорта и съобщенията, така че в това няма нищо притеснително.

Водещи

Най-четени