Българските биопродукти са безопасни 07.06 | 11:31

Биохраните ни са качествени и истински, уверяват от асоциация "Биопродукти"

От Кремена Бедерева

Българските биопродукти са безопасни, качествени и истински, се посочва в съобщение до медиите на асоциация "Биопродукти".

От сдружението припомнят, че последните данни от Германия окончателно са опровергали съмненията за опасни биокраставици като причинители на заболяванията през последния месец.

Може да се предполага, че най-вероятно става въпрос за замърсяване при обработката, транспорта или опаковането на хранителни продукти, се посочва в текста.

Българското биоземеделие търпи сериозни щети от манипулативната информация за биокраставици - причинители на смъртоносна инфекция, тъй като страната ни е  сред най-големите производители на биокраставици в ЕС, пише в пресинформацията.

iNews припомня, че Европа е разтресена от епидемията, която се разпространи по зеленчуците. На 26 май в Германия се появиха първите случаи на заразени с бактерията. 

Неприятностите с бактерията ешерихия коли (E.coli) хвърлиха в истински потрес Европейския съюз. "Един проблем с некачествени испански краставици и сега цяла Европа трепери", обобщи накратко ситуацията белгийският министър на селското стопанство Сабине Ларуел.

Тревогата в Европа достигна критични върхове, тъй като все още не е ясен източникът, от който плъзна заразата.

Водещи

Най-четени