Д-р Минчо Вичев става шеф на Комисията по прозрачност за лекарствата 06.02 | 17:38

Правилникът на комисията гласи, че половината от състава й трябва да се обновява на всеки две години

От Елена Кирилова

Доктор Минчо Вичев беше избран за позицията председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, съобщават от правителствената пресслужба.

Правилникът на комисията гласи, че половината от състава й трябва да се обновява на всеки две години.

Вичев е и заместник-министър на здравеопазването в момента. Завършил е Медицинска академия и има специалности по "Акушерство и гинекология” и "Здравен мениджмънт”. 10 години той е бил изпълнителен директор на МБАЛ-Русе.

Новите членове на комисията са доц. Георги Момеков, д-р Мария Попова-Кираджиева, Цветелина Дешкова, Асен Георгиев, д-р Диана Чинарска и Наталия Нинова.

Момеков също е представител на Министерството на здравеопазването и в момента преподава във Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София.

Д-р Мария Попова-Кираджиева е директор на дирекция "Контрол на лекарствените продукти” в Изпълнителната агенция по лекарствата. От своя страна, Цветелина Дешкова е главен юрисконсулт в дирекция "Правна” в Националната здравноосигурителна каса.

Юристът Асен Георгиев, който е представител на Федерация "Български пациентски форум” е новият представител на организациите за защита правата на пациентите в комисията. Представител на Българския лекарски съюз е Диана Чинарска.

От страна на Министерството на труда и социалната политика за участие в Комисията по прозрачност е определена Наталия Нинова, директор на дирекция "Финанси”.

Водещи

Най-четени