Започва се! Трикове за справяне с пролетната умора 05.03 | 12:27

Вижте съветите на специалистите как да настроим организма си

От iNews.bg

Пролетната умора чука на прага ни, да не кажем, че направо си е дошла. Всички знаем, че затоплянето след зимния студ носи не само положително настроение, но и отпадналост. А според специалистите това е неизбежно. Все пак има някои трикове, с помощта на които можем да подобрим състоянието на организма си.

"Жените са по-податливи на пролетната умора. Признаците са главоболие, чувство на изтощеност, нарушение в съня и либидото, както и намалена концентрация”, каза д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, пред Нова тв.

По-сериозни проблеми ще срещнат хората, които през студените месеци са се обездвижили и са качили повече килограми. Именно те ще срещнат проблем със справянето с повишената активност през пролетта.

"Ако симптомите продължат по-дълго, е добре да се консултирате с лекар, тъй като това са и симптоми при проблеми с щитовидната жлеза и хипотиреоидизъм”, добави д-р Николова.

През пролетта и есента се променя нашият биотонус. Обяснението за това можем да открием в науката – смяната на наклона на земната ос по отношение на Слънцето, което въздейства върху мозъка.

"Повече разходки сред природата, в парка, промяна на начина на живот. Употребявайте повече течности. Заменете кафето с чай”, съветва д-р Николова.

Водещи

Най-четени