Когато рибата не е риба, а морските деликатеси са нещо друго 22.08 | 16:05

Специален ДНК тест разкрива измамите

От Цанка Донкова

В днешно време е много трудно да открием с какво всъщност консумираме. Храната в повечето случаи достига до нас като краен просукт и ние трябва само да я изядем.

В този ред на мисли в ресторантите тази практика е още повече развита. В менюто пише червен берикс, но всъщност рибата е тилапия. Бялата риба тон пък представлява есколар, а океанският кликач се продава като лаврак.

Рибата и морската храна може би са най-често използваните за измами на доверчиви клиенти. Но се вижда края на тази практика. Специален ДНК тест ще разкрива злодеянията.

Вижте повече за теста в Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени