Многото работа води до затлъстяване при жените 12.07 | 12:34

Жените отделят по-малко време за здравословно хранене и сън

От Елена Кирилова

Жените, които работят повече от 35 часа седмично, са по-склонни да качват килограми, сочи ново проучване, цитирано от Daily Mail.

Резултатите от него показват, че жените са склонни да пренебрегнат здравословната домашно приготвена храна, физическите упражнения и съня заради работата си в офиса. В резултат от това голяма част от дамите са изложени на риск от напълняване.

Освен това жените, които работят повече от 49 часа на седмица, е много по-вероятно да пият и пушат.

Изследването, водено от Никол Еу от Центъра за здраве и икономика в Monash University, е направено сред 9276 жени на възраст между 45-50 години в рамките на двугодишен период.

То показва, че 53% от жените са качили килограми за посоченото време, като дамите са качили средно по 1,5% от първоначалното си тегло за 24-те месеца. Най-често, тези, които са напълнели, са работили по повече от 35 часа седмично.

Според учените проблемът се крие в това, че докато работят много, жените отделят все по-малко време за поддържане на здравето и фигурата си. Това подчертава увеличаващия се брой жени, които не успяват да поддържат здравословно тегло, защото са се отдали прекалено на кариерата си.

"Дългите работни часове може да намалят времето, прекарано в подготовка на домашно приготвени ястия, време за упражнения и спане, които са рискови фактори за затлъстяването”, коментира Еу.

Водещи

Най-четени