Не яжте тези храни! 23.01 | 15:11

Пет ястия, които трябва да избягвате, за да сте здрави

От Елена Кирилова

Вероятно вече сте забравили новогодишните си обещания да започнете да се храните здравословно. Още по-малко пък след работа, когато сте уморени, мислите дали храната, която купувате, се отразява на организма ви. От Huffington Post твърдят, че изобщо не бива да се докосваме до някои храни. Ето какво не трябва да похапваме или поне да отбягваме:

Сандвичи за закуска

Яйцата, месото и сиренето звучат добре за начало на деня? Месото и сиренето от сандвичите обикновено се обработват по-бавно, тъй като са мазни, ето защо ви оставят усещането за сънливост до обяд. Според д-р Тон Андерсън от Heart and Stroke Foundation, Канада, натоварената с мазнини закуска, като сандвича, се отразява зле на кръвоносните съдове.

Зърнени блокчета

Те са вкусни и са с ниско съдържание на калории, но съдържат и твърде малко протеини, които ще ви едновременно гладни и без енергия.

9ea5c693-54fa-8451-45b5-c52bdc98e1bc

Майонеза

Майонезата съдържа високо количество мазнини и масла. Само в една чаена лъжичка майонеза има около 90 калории. Това е около 4,5% от дневния прием на калории, така че помислете следващия път, преди да си направите сандвич с майонеза.

Бяла паста

Вечерята често се оказва най-нездравословната ни храна през деня. Мнозина избират да се хранят навън или приготвят нещо у дома в последната минута. Обикновената паста, която се нарича още бяла паста, ни се струва добър избор, но според експертите по здравословно хранене тя не е никак полезна. В нея няма нито фибри, нито пък витамини и минерали.

Мелба

Няма съмнение, че мелбата е изключително вкусен десерт, но съдържа толкова много захар и мазнини, че е добре да се откажете завинаги от нея. Освен това в нея няма никакви хранителни вещества.

Водещи