Окончателно - в аптеките само фармацевти 10.05 | 13:38

До това решение се стигна след среща на Българския фармацевтичен съюз с управляващите

От Кремена Бедерева

Само магистър-фармацевти и помощник-фармацевти ще могат да работят в аптеките.

До това решение се е стигнало на среща в Министерски съвет с участието на премиера Бойко Борисов, управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Нели Нешева, министъра на финансите Симеон Дянков, председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Десислава Атанасова и ръководството на Българския фармацевтичен съюз, предаде Агенция "Фокус".

Пред журналисти Десислава Атанасова заяви: "Предложението на Министерство на здравеопазването беше лица да могат да продават медицински изделия и хранителни добавки, както е до момента, т.е. – на практика да се легализира този режим."

Атанасова обясни, че фармацевтите са изразили противоположно мнение - "ние се съгласихме с тях – в момента ще приемем становище, че магистър-фармацевти и помощник-фармацевти могат да работят в аптеките”.

Тя допълни още, че срещата е била в резултат на зачестили публикации, че ще има протести.

"Пред премиера заявихме, че водим диалог. Някои от техните предложения приемаме, някои – не. Този диалог продължава, защото фармацевтите ни представиха още два листа предложения, които досега не сме виждали”, каза още Десислава Атанасова.

Законът за лекарствените продукти в хуманната медицина ще бъде гледан на първо четене в здравната комисия този четвъртък.

Водещи

Най-четени