Ужасните неща, които похапваме 26.02 | 07:16
Внимавайте много какво ядете

Колкото и да ни се иска, храните, които похапваме, съдържат не само полезни витамини и минерали, които ни правят здрави. Вместо това в днешните хранителни продукти могат да бъдат открити екситотоксини, които имат за цел да усилят вкуса и да възбудят вкусовите рецептори.
Проблемът е, че свръхстимулирането на нервните рецептори, отговарящи за комуникацията между мозъчните клетки, причинява същинска експлозия от импулси. тя пък изтощава дотолкова мозъчните клетки, че след няколко часа те умират.
Мозъчните клетки умират наистина, а това означава, че онези части от мозъка, в които екситотоксините се целят, също умират. Това са хипоталамуса и слепоочните дялове, които имат задачата да контролират поведението, паметта, емоциите, съня и имунната система.
Кои са убийците в храните, които ядем, можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Пожарите и напрежението намаляват
Това обяви министърът на вътрешните работи Даниел Митов
29.07 | 09:59
-
И помощник-фармацевтите застават зад протеста на младите лекари
„Заставаме твърдо зад исканията им и припомняме, че всички медицински специалисти в България...
29.07 | 09:59
Най-четени
-
Дъжд и гръмотевични бури с градушки смъкват градусите днес
Между 30-32°C в страната, но са възможни и температури и над 32°C около р. Марица, в...
29.07 | 08:00