Яжте мазни храни в точно определено време и ще сте слаби 04.10 | 14:33

Каква е уловката? Мазнините трябва да идват от здравословни източници - храна, като сьомгата, например, а не от понички и пица

От Кремена Бедерева

Приемането на мазни храни в определено време от деня подобрява метаболизма и съответно свалянето на килограми. Това твърди ново проучване, пише Div.bg.

Каква е уловката? Мазнините трябва да идват от здравословни източници - храна, като сьомгата, например, а не от понички и пица, а и трябва да се приемат всеки ден по едно и също време и в еднакъв времеви интервал.

Изследването е направено от учени от Hebrew University в Йерусалим върху мишки, разбира се. Гризачите били разделени на четири групи - едните приемали богата на мазнини храна по график всеки ден, другите - без график, третите - по-бедна на мазнини храна по график и четвъртите - бедна на мазнини храна не по график.

И това продължило 18 седмици. Оказало се, че групата мишоци на мазни храни, приемани по график, достигнали по-ниско тегло от всички други групи.

Но защо този принцип работи?

Защото чрез него метаболизмът се задейства така, че мазнините се използват за енергия, когато няма храна. Времето, по което се приема храната, също е много важно за регулиране на теглото. За предпочитане е да изядете нещо мазно сутрин, отколкото нещо мазно, след като вече добре сте се нахранили.

 

 

Водещи