Opel пуска първия си електромобил през 2013 година 16.05 | 11:01

Компанията и сега може да се похвали с модел от серията Opel Ampera

От Мартин Иванов

След големите си конкуренти от BMW, Mercedes и Volkswagen, и от Opel решиха да пуснат модел на батерии.
Според информация на "Ди Велт" първият автомобил на батерии, произведен от
Opel, се очаква да излезе на пазара през 2013 година.

Новият шеф на Opel Карл Фридрих Щраке заяви, цитиран от изданието, че през първата половина на 2013 година на пазара ще се пови нов модел Opel от ниския клас с работно наименование Junior, като до края на 2013 година ще излезе и негова версия, задвижвана на батерии.

Дъщерната на General Motors компания и сега може да се похвали с модел от серията Opel Ampera, който може да се причисли към класа на електромобилите. При този модел на Opel Ampera  обаче не се касае за пълно задвижване на ток, защото той притежава малък акумулатор, който може да работи и с традиционен двигател. Акумулаторът може да захранва и специален генератор, като това понижило чувствително разхода на гориво.

Кола с подобен акумулатор би могла да измине до 700 километра, много повече дори от бъдещите електромобили.Тази модификация на Ampera ще се появи дори по-рано на пазара, още в края на тази година.

Според думите на Щраке, компанията очаква да продаде между 6 000 и 8 000 автомобила Opel Ampera само през първите месеци след официалното и излизане на пазара.

Inews припомня че от BMW още в края на миналата година съобщиха че ще инвестират 400 милиона евро за производството на електромобили. В началото на 2011 година пък свои решения за електромобили представиха Mercedes-Benz и Ford.

Водещи

Най-четени